Ердоган відповів, коли закінчиться війна і чи поверне Україна Крим

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Україні зараз неможливо повернути окупований росіянами Крим.

Лише Київ і Кремль вирішують, коли припиниться повномасштабна війна, сказав він в інтерв'ю PBS, зазначивши, що не може назвати термін закінчення бойових дій в Україні або спрогнозувати, як довго вони ще триватимуть.

"Ця війна триватиме довго і закінчиться не скоро. У 2014 році я вів дискусії і переговори з російським президентом Володимиром Путіним з приводу Криму. Мої міркування не увінчалися успіхом. Я не зміг змусити росіян піти з півострова. Думаю, що в даний час це також неможливо. Гадаю, час покаже", зазначив Ердоган.

Водночас президент Туреччини стверджує, що Путін у розмовах із ним виступає зараз "за припинення війни якнайшвидше".

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Щодо антиросійських санкцій, Ердоган пояснив, що Туреччина дотримується власної позиції, так само як і ЄС. Він підкреслив, що прагне підтримувати взаємовигідні відносини як із РФ, так і зі США та іншими країнами.

"Тож чи повинні ми робити те, що роблять члени ЄС", запитав турецький лідер.

Раніше президент Туреччини став на захист Москви стосовно її вимог щодо зняття санкцій, які б зробили можливим експорт російського зерна. Відповідну заяву він зробив на підсумковій пресконференції по закінченні саміту G20 в Індії. Ердоган, зокрема, перерахував претензії, які має Кремль до Заходу з приводу відновлення зернової угоди.