Естонія пережила наймасштабнішу кібератаку за час існування країни

Естонські сайти держустанов піддалися найбільшій хвилі хакерських атак в історії країни

За словами прессекретаря Департаменту державної інфосистеми Естонії, сайти державних установ Естонії стали жертвами масштабних атак типу DDoS впродовж вихідних.

Незважаючи на це, протидіям атакам вдалось знизити їхній вплив. Прессекретар повідомив, що протягом суботи та неділі було зареєстровано атаки проти двадцяти сайтів, що належать державному сектору.

Основними об'єктами атак стали Департамент поліції та прикордонної охорони, Податково-митний департамент і Міністерство юстиції, сторінки яких були найбільш постраждалі в суботу вдень.

Зазначається, що Естонія востаннє роки впроваджує заходи по забезпеченню кібербезпеки, які охоплюють більшість важливих сайтів та сервісів державного сектору.

Раніше, хакерське угруповання NoName, повʼязане з Росією, атакувало кілька урядових сайтів Швейцарії через участь президента України Володимира Зеленського у Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

Нагадаємо, що 26 грудня 2023 року парламент Албанії також став жертвою кібератаки, під час якої зловмисники намагалися знищити дані. Уряд країни був змушений тимчасово припинити роботу.