Єврокомісія відкрила справу проти TikTok через загрозу дітям – Reuters

Європейська комісія розпочала перевірку TikTok

Європейська комісія відкрила справу проти компанії ByteDance, власника популярного додатка TikTok, з метою перевірити його відповідність Закону про цифрові послуги. За даними Reuters, комісія почала розглядати цю справу на основі наявної документації.

"Захист неповнолітніх є головним пріоритетом правозастосування для Dsa. Як платформа, яка охоплює мільйони дітей і підлітків, TikTok повинна повністю відповідати вимогам Dsa і має відігравати особливу роль у захисті неповнолітніх в інтернеті", - зазначив комісар ЄС Тьєррі Бретон.

Якщо TikTok визначать винним у порушенні правил Dsa, йому загрожує штраф у розмірі до 6% від його глобального обороту. У 2023 році прибуток TikTok становив близько 80 млрд доларів. Такі штрафи можуть значно вплинути на фінансове становище компанії.

Раніше Європейська рада із захисту даних вже вимагала оштрафувати TikTok через порушення конфіденційності даних дітей. Китайська платформа отримала штраф у розмірі 345 млн євро за порушення законів щодо обробки особистих даних дітей в Європейському Союзі.