"Фатальна помилка": друг Путіна зробив дивну заяву про напад на Україну

Колишній канцлер Німеччини, Герхард Шредер, відомий своїми дружніми стосунками з російським диктатором Володимиром Путіним, охарактеризував вторгнення РФ до України як "фатальну помилку". За його словами, Росія бажає зберегти статус-кво на Донбасі та в Криму і не має наміру атакувати країни НАТО.

Канцлер пояснює, що Росія почала війну внаслідок відчуття загрози, яку відчуває. Однак, він закликає не забувати, що країнам Заходу не слід вважати Росію загрозою. Шредер наводить приклад Туреччини, яка є членом НАТО, але розташування її ракет може досягти Москви. Канцлер зазначає, що деякі точки зору можуть бути ірраціональними, але росіяни відповідають на загрозу страхом та захистом. Шредер переконує, що жоден член НАТО не знаходиться під ризиком війни з Росією.

Окрім того, Шредер заявляє, що страх країн Заходу від "приходу росіян" є необґрунтованим. Він запитує, як Росія зможе перемогти НАТО, не кажучи вже про окупацію Західної Європи.

Герхард Шредер очолював уряд Німеччини протягом 1998-2005 років. Після цього він став головою ради директорів російської компанії "Роснефть".

У минулому році, у серпні, Шредер розповів про побажання Кремля щодо України і висловив думку, що рішення про Крим можна буде знайти "із часом" шляхом переговорів.