Федоров сказав, коли та як запрацює бронювання від мобілізації в Дія

Федоров сказав, коли та як запрацює бронювання від мобілізації в Дія

Міністерство цифрової трансформації обіцяє запустити новий функціонал в програмі "Дія"

Віце-прем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив про плани запустити бронювання від мобілізації через програму "Дія".

На форумі Power Up Федоров заявив, що розробка функціоналу тривала довго, проте вже майже готова до запуску.

За його словами, новий сервіс буде доступний в розділі програми для бізнесу. Наразі функціонал готовий на 80% і скоро буде проведено бета-тестування.

Шеринг документів у Дія

Михайло Федоров заявив: "За кілька тижнів буде запущено функціонал е-бронювання. Ви знаєте, як ми за нього боролися, щоб він був автоматичним".

Уточнивши, що нова послуга бронювання працівників буде автоматичною та доступною в розділі програми для бізнесу, Федоров поділився, що процедура бронювання максимально спрощена для швидкості.

У міністерстві також пояснили, що спочатку буде створений "Єдиний перелік державних органів, які мають право бронювати працівників", а потім керівники компаній та підприємств зможуть подати списки військовозобов'язаних співробітників на бронювання через Дію з електронним підтвердженням.

Як ми вже повідомляли, українцям роз’яснили, чи можуть військовозобов’язані бути доставлені до карного центру або виборчої комісії примусово.

Читайте також: