Фіцо відмовився змінювати думку щодо війни в Україні

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що не змінюватиме свою думку про війну в Україні, як цього хоче Петр Фіала, прем'єр-міністр Чехії. Він зробив таку заяву після того, як Прага призупинила двосторонні урядові консультації через "розбіжності в поглядах" двох країн на ключові питання зовнішньої політики.

Крім того, Фіцо обурився критикою в свою адресу з боку резидента Чехії, який назвав його розчаруванням. Фіцо назвав цю критику "речами, які не належать до нормальної, сучасної дипломатичної лексики".

"Ні мене завтра тут не буде, ні пана Фіали завтра тут не буде, яка з цього користь? Послати повідомлення Словаччині, що хтось розчарований словацьким прем'єр-міністром - це речі, які не належать нормальному, сучасному дипломатичному лексикону", - заявив Фіцо.

Та при цьому він запевнив, що йому не байдужі чесько-словацькі відносини і вони надто цінні, щоб хтось міг утилітарно ставити їх під загрозу через вузькополітичні причини.

Фіцо також заявив, що його уряд продовжуватиме суверенну зовнішню політику і заявив про необхідність припинення вогню та мирних переговорів на Україні, яка переживає військове вторгнення Росії вже більше двох років.

Джерело: OBOZ.UA