Financial Times: Підозрюваний у замаху на Трампа їздив в Україну, щоб потрапити на війну

Підозрюваний у замаху на Трампа їздив в Україну
Підозрюваний у замаху на Трампа їздив в Україну

Американець Раян Рут, підозрюваний у замаху на кандидата в президенти США Дональда Трампа, у 2022 році прибув до України, щоб долучитися до боротьби проти Росії у складі "Іноземного легіону". На кордоні Польщі з Україною його не прийняли через вік, але це не завадило Руту розпочати координацію волонтерів на Майдані Незалежності.

Головна мета Рута була підтримка іноземних бійців та тих, хто допомагає Україні. Він розвішував листівки по Києву, запрошуючи іноземців вступити до "Іноземного легіону" та воювати проти окупантів. Рут також намагався привернути увагу афганських військовослужбовців, які втекли з країни після приходу Талібану.

Відомо, що Рут отримав відмову від Головного управління розвідки та міжнародного легіону через свою дивну поведінку. Проте, це не завадило йому спробувати віддати свій внесок у боротьбу на боці України.

Стрілянина поряд із кандидатом у президенти США

Учора стало відомо, що поряд із кандидатом у президенти США Дональдом Трампом сталася стрілянина. Трамп перебуває в безпеці, а стрілянина трапилася поза територією клубу, відомого високим рівнем злочинності.

ФБР розцінює цю стрілянину як можливу спробу замаху на Трампа. Секретна служба США підтвердила, що її агент відкрив вогонь по озброєному підозрюваному в гольф-клубі, де перебував Трамп.

Підозрюваним у замаху є 58-річний Райан Веслі Рут. Під час його арешту виявили два рюкзаки та камеру GoPro, а автомат АК-47 знайшли поблизу місця інциденту.

Ця подія трапила після попереднього замаху на Трампа, який стався два місяці тому. У липні Томас Метью Крукс вистрілив у Трампа під час мітингу, поранивши його вухо.

Читайте також

У Запоріжжі та Миколаєві пролунали вибухи
сьогодні, 00:47 960 переглянули
Вибухи в Запоріжжі та Миколаєві