Формат дезінформації ворога працює: терміни появи F-16 в Україні зашифровуються

Військові літаки F-16 на українському аеродромі
Військові літаки F-16 на українському аеродромі

Зашифровані постачання F-16 для України - Маломуж

Микола Маломуж, ексголова Служби зовнішньої розвідки України, заявив, що інформація про постачання та терміни появи літаків F-16 в Україні зашифрована, щоб не дати ворогу конкретної інформації. Він також зазначив, що різні політики країн, які передають Україні ці літаки, говорять про те, що це може зайняти від декількох тижнів до місяця.

"На цей момент противник має карти старих аеродромів, по яких постійно б’є. Він думає, що там ми змінили смуги, інженерні системи та координації для польотів F-16, тому і продовжуватиме постійно бити. Ми цей сценарій знаємо, альтернативно відпрацьовувалися елементи. Але варіанти поставок F-16, особливо терміни, зашифровуються", - підкреслив Маломуж.
"Росія не може кожного дня відстежувати всі формати, тим більше не знаючи логістики, яким чином та куди F-16 будуть доставлені, чи вони будуть частково розібрані, чи матимуть повнокровний вигляд, де будуть приховуватися, щоб не було загрози ударів ракетами по них. Можливо, це будуть глибокі ангари, які потужно захищатимуться. Тому, я просто скажу, формат дезінформації противника з нашого боку працює. Не даються конкретні дати та напрямки, де F-16 будуть переміщатися. Скоріш за все, ворог не зможе досягнути якоїсь конкретики, аби нейтралізувати поставки цих літаків чи завдати ударів під час їхнього розміщення чи використання у бойовому порядку", - зауважив Маломуж.

Джерело: Еспресо

Читайте також