Франція дозволила Україні бити далекобійними ракетами Scalp по РФ – BBC

Франційські далекобійні ракети Scalp на анімаційному зображенні
Франційські далекобійні ракети Scalp на анімаційному зображенні

Великобританія та Франція дозволили Україні використовувати ракети Storm Shadow

Велика Британія та Франція вирішили не обмежувати Україну використанням крилатих ракет Storm Shadow, які мають радіус дії до 250 км. Про це повідомляє BBC News з посиланням на французького офіцера військової авіації.

Нещодавно президент Франції Емануель Макрон заявив, що Україна має право нейтралізувати військові об'єкти, з яких вони атакують країну. Офіцер військової авіації підтвердив, що Україна тепер може атакувати аеродроми в Курській та Білгородській областях, які є прикордонними територіями.

Але, як зазначають журналісти, дії України будуть обмеженими через обмежену здатність її літаків досягнути цілі. Українські Су-24 мають наблизитися до російського кордону, щоб здійснити напад, що робить їх уразливими для російських систем протиповітряної оборони. В цьому плані літаки F-16, які Україна планує отримати в найближчому майбутньому, виявляються більш ефективними.

Також стало відомо, що адміністрація Джо Байдена відмовилася від політики, яка забороняла Україні використовувати американську зброю проти Росії. За новими правилами, Україні дозволено атакувати прикордонні райони з Харківською областю. Це рішення значно посилить обороноздатність України проти російської агресії.

Згодом державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно заявив про дозвіл президента Джо Байдена на використання американської зброї для атак на військові цілі в Росії.

Президент України Володимир Зеленський привітав це рішення і назвав його кроком вперед для захисту українців.

Читайте також