Франція відправить в Україну інструкторів для підготовки українських військових

Французькі інструктори тренують українських військових
Французькі інструктори тренують українських військових

Франційські інструктори навчатимуть українських військовослужбовців

Перші французькі інструктори незабаром відвідають українські навчальні центри та ознайомляться з їхньою інфраструктурою та персоналом. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Сирський разом з міністром оборони Рустемом Умєровим провели відеозустріч з міністром збройних сил Французької Республіки Себастьєном Лекорню.

Радо вітаю ініціативу Франції направити в Україну інструкторів для підготовки українських військовослужбовців. Мною вже підписані документи, які дозволять першим французьким інструкторам незабаром відвідати наші навчальні центри та ознайомитися з їхньою інфраструктурою та персоналом.

Сирський сподівається, що рішучість Франції спонукає інших партнерів приєднатися до цього "амбітного проєкту".

Нагадаємо, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас повідомила, що деякі держави направили своїх інструкторів в Україну для тренування українських військових. Вона також зазначила, що союзники по НАТО не повинні боятися, що це може втягнути Альянс у війну з Росією.

Зокрема, Литва може відправити своїх військових до України для навчання бійців Сил Оборони.

Колишній міністр оборони США Роберт Гейтс заявив, що не варто виключати можливість введення військ НАТО до України, але це не повинно афішуватися.

Читайте також