Генерал-лейтенант США пояснив, як F-16 змінять ситуацію на фронті в Україні

Генерал-лейтенант США та F-16 в Україні
Генерал-лейтенант США та F-16 в Україні

Україна тимчасово не отримала літаки F-16, які виділені їй Конгресом США. Винищувачі були закуплені з метою підвищення обороноздатності країни та будуть передані Україні, як тільки будуть виконані всі договореності щодо угоди. Про це повідомили в посольстві США в Україні.

У посольстві також зазначили, що США продовжують підтримувати Україну у зміцненні її обороноздатності та забезпеченні національної безпеки.

«Програма з постачання літаків F-16 для України продовжується, і ми активно співпрацюємо з українськими партнерами, щоб завершити цей процес найближчим часом», - зазначили в посольстві США.

Раніше з'явилися повідомлення, що перші винищувачі F-16 мали прибути до України влітку. Однак, зараз безпосереднього терміну постачання літаків не вказують.

«Ми дуже близькі до завершення процедури з постачання літаків F-16 для України. До закінчення угоди залишились лише деякі технічні деталі, які треба вирішити», - повідомили в посольстві США.

Також посольство нагадало, що США надають Україні значну допомогу в плані військової техніки та навчання.

«Крім цього, ми співпрацюємо з Україною у військовій сфері за допомогою підготовки українських військових, постачання техніки та спільних навчань», - зазначили в посольстві.

Читайте також