Генерал Маломуж розповів, як допомога США може вплинути на хід війни в Україні

Україна готується до наступу, завдяки допомозі США

Згідно з висловлюванням генерала Миколи Маломужа, колишнього голови СБУ, яке було надано в ефірі телеканалу "Еспресо", Збройні сили України планують перейти від оборони до проведення наступу у другій половині літа, після отримання допомоги від США.

Маломуж відзначив, що РФ очікувала, що США не нададуть пакет допомоги Україні, тому вони розраховували провести наступ на Донбасі. Проте, ухвалений пакет допомоги повністю зриває стратегічні плани РФ. Організації терористичних режимів найближчими тижнями та місяцями намагаються прорватися на деяких напрямках, але у них немає системних резервів для наступу на всіх напрямках.

Варто зазначити, що Палата представників американського Конгресу підтримала законопроєкт про допомогу Україні у розмірі понад 60 мільярдів доларів. Закон ще потребує схвалення Сенату та президента, але він вже став сигналом для українських військових, які готуються до майбутнього наступу.

Голосування у Конгресі: українські прапори та далі підтримка

Після голосування у Конгресі американські конгресмени, порушивши регламент, підняли українські прапори, що свідчить про те, що допомога Україні отримала велику підтримку. Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про військову допомогу для України, наголошуючи, що це є важливим і для США.

Лідер більшості в Сенаті Чак Шумер повідомив, що Сенат голосуватиме за допомогу Україні 23 квітня, у вівторок. Це євентуальна дата, оскільки Сенат має перерву з 19 по 29 квітня, але сенатори повернуться, щоб ухвалити цей закон.

Читайте також:

  • $61 мільярд – наш! Конгрес схвалив допомогу Україні: хто насправді отримає ці гроші?
  • NYT повідомив, коли Україна може отримати перший транш озброєння від США
  • Голосування за допомогу Україні в Конгресі. Нардеп звернув увагу на тривожний сигнал