Генерал ЗСУ відреагував на "військові навчання" Білорусі

У Білорусі оголосили про проведення з 22 по 26 вересня масштабних військових "навчань" і так званих тренувань.

Україна у відповідь посилить контроль на кордоні, заявив командувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"У Збройних силах Білорусі пройде двостороннє комплексне навчання. Мета навчання вдосконалення рівня готовності органів військового управління оперативних об'єднань у забезпеченні безперервного управління підпорядкованими силами і засобами в ході ведення бойових дій. Під час розроблення задуму навчання враховувалися сучасні підходи до застосування військ на основі досвіду сучасних збройних конфліктів", зазначили у Міноборони Білорусі.

На тлі такого рішення ЗСУ посилюють пильність на кордоні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це, звісно, не створює військової загрози, але є певна небезпека. Своєю чергою, ми підсилюємо пильність та готуємо наші сили до адекватного реагування. Це звичайна військова практика. Ми керуємо тими силами, які є у складі стабілізаційних угруповань. Це проста військова арифметика: наших сил має бути достатньо для того, щоб нівелювати військову загрозу", написав Наєв у Telegram.

Розпочалася 575-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Сили оборони продовжують ведення боїв на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Протягом минулої доби відбулося 23 бойових зіткнення.