Генштаб назвав напрямок, де ворог зазнає найбільших втрат

Втрати ворога на головному напрямку
Втрати ворога на головному напрямку

Українські військові повідомляють, що російські загарбники зробили активніші наступальні дії на Оріховському напрямку. З початку доби росіяни вже здійснили 102 атаки на позиції українських військ, але українці продовжують стійко тримати оборону і відбивати напади ворога. Особливо активні акції росіян спостерігаються в районі Малої Токмачки, де їх атакували сім разів протягом дня.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку

В районі Вовчанська відбулися чотири бойових зіткнення. Російські війська наносять авіаційні удари на півночі Харківщини з використанням керованих авіабомб. Загалом ворог здійснив щонайменше 10 ударів КАБами з напрямків Білгорода і Шебекіно.

На Куп’янському напрямку

Російські війська намагалися прорвати оборону українських військ 15 разів, але наразі тривають два бойових зіткнення.

На Сіверському напрямку

Кількість штурмових дій росіян збільшилася до 21. Десять з них тривають в районах Білогорівки і Верхньокам’янського.

На Покровському напрямку

Тут триває 11 боїв загалом. Кількість зіткнень за день становить 35. Ворог втратив майже 290 осіб убитими і пораненими, а також було знищено чотири бойові броньовані машини, чотири артсистеми і шість автомобілів. Постраждало дві ББМ, одна артсистема і 1 автотранспортна одиниця. Росіяни застосовують авіабомби проти міст Костянтинівка, Михайлівка, Золота Нива.

З початку травня 2024 року російські війська розпочали повторний наступ на півночі Харківської області. Ворог частково просунувся до міста Вовчанськ, а також продовжує обстрілювати населені пункти прикордоння.

Читайте також:

  • Втрати ворога станом на 3 червня 2024 – Генштаб ЗСУ 
  • Голова Запорізької ОВА: Колаборанти з нашими паспортами їдуть у ЄС і отримують допомогу. Це несправедливо 

Читайте також