Генштаб: окупанти активізувалися та застосовують авіацію на Куп’янському напрямку

Авіація військових активізується на Куп’янському напрямку
Авіація військових активізується на Куп’янському напрямку

Російські військові активізувалися на Покровському напрямку і ведуть бої, користуючись підтримкою авіації. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Згідно з інформацією Генерального штабу, до 4 червня загальна кількість бойових зіткнень зросла до 64. Захисники України гнучко реагують на дії російських окупантів та приймають всі необхідні заходи для виснаження ворожого потенціалу.

У той же час, терористичні війська продовжують обстрілювати прикордоння Сумської та Чернігівської областей. Наприклад, з території Нових Юрковичів (РФ) було випущено артілерійський удар по Хрінівці, з Нової Погощі (РФ) - по Старій Гуті, з Зернового (РФ) - по Хліборобу, з Гуровки (РФ) - по Михальчиній Слободі.

Харківщина знову потерпає від атак агресора. Зокрема, з боку Шебекіно (РФ) російські військові здійснили три авіаційні удари, використовуючи сім бомб, а також атакували вертольотами МІ-8 за допомогою 10 некерованих ракет на кожну населену точку. Загалом, з початку доби на цьому напрямку відбулися три зіткнення, у яких противник не мав успіху.

На Куп'янському напрямку російські окупанти активізувалися і використовують авіацію. Вісім атак противника було відбито. Також тривають три зіткнення поблизу Стельмахівки та Берестового. Захисники відстоюються гідно противникові.
На Краматорському напрямку триває бій в районі Андріївки. Місто Слов'янськ зазнало ракетного обстрілу противника. Також Дружба (противник використав 16 некерованих ракет) та Північне (10 ракет) постраждали від ударів російської авіації.
На Курахівському напрямку загальна кількість атак зросла до чотирьох. Наші захисники успішно відбили дві штурмові дії противника. Також тривають дві зіткнення поблизу Красногорівки та Парасковіївки. Захисники Водяного відбили атаку з використанням двох бомб та 20 некерованих ракет.
На Времівському напрямку ворог продовжує атакувати з підтримкою авіації. До цього часу було успішно відбито три атаки противника, ще дві тривають в районі Урожайного.

Читайте також:

  • Хореограф Антон Смецький. Втратив ногу, але повернувся на фронт, бо в тилу незатишно
  • Вигадані довідки. Уряд влаштував пекло військовозобов'язаним і спровокував скандал 
  • Не по нотах «Вагнера». Чим мобілізація засуджених в Україні відрізняється від армії Пригожина 

Читайте також