Генштаб: Протягом доби відбулось 64 бойових зіткнення

Оперативна інформація про російське вторгнення

Станом на 18.00 27 січня 2024 року, отримано надзвичайно важливу інформацію про російське вторгнення. Оккупанти активно продовжують свою агресивну діяльність і підкоряють всіх на своєму шляху.

З початку конфлікту від 2014 року цей акт лихоманить нашу країну. У зв'язку з цим, президент України видав спеціальний указ і проінформував світову спільноту про ситуацію. Напередодні, Генеральний Секретар Європейського Союзу відправив українській стороні спільну декларацію про підтримку і погодження.

Ми глибоко засуджуємо дії Росії і вимагаємо негайного припинення вторгнення в Україну. Ми повністю підтримуємо незалежність та територіальну цілісність України і проголошуємо наше рішуче ставлення до змови Росії. Сподіваємося, що всі норми міжнародного права будуть відновлені, і ми зможемо досягти миру в регіоні.

У Збройних Силах України введений високий ступінь готовності до збройної відповіді на агресію. Військові проводять активні операції на лінії фронту і успішно відбивають атаки ворожих військ.

Проте, російські сили продовжують наступ на всіх фронтах і намагаються зайняти критичні території. Ми закликаємо міжнародну спільноту прийняти ефективні заходи для зупинки цього вторгнення і врегулювання конфлікту шляхом дипломатичних зусиль.