Глава Єврокомісії повідомила, коли Україна отримає обіцяний мільйон снарядів

Україна отримає обіцяне зброю від Євросоюзу до кінця року

Урсула фон дер Ляєн, глава Єврокомісії, повідомила, що мільйон артилерійських снарядів калібру 155 мм, які Євросоюз обіцяв передати Україні до березня 2024 року, доставлять до кінця поточного року. Про це вона заявила на пресконференції в Києві.

«Оскільки Росія посилює її зловісні атаки на вашу країну, ми також подвоюємо нашу військову підтримку», – сказала фон дер Ляєн.

Загалом Євросоюз виділив 28 млрд євро на військову підтримку для України. Проте, це ще не все.

«Ми працюємо над створенням Фонду допомоги України. Це забезпечить додаткові 5 млрд євро для спільних європейських закупівель озброєння, які вам необхідні», – підкреслила глава Єврокомісії.

Фон дер Ляєн також зазначила, що європейська оборонна промисловість збільшує виробництво снарядів на 40% і вже доставила більше половини мільйона снарядів. Вона заключила, що до кінця року Україна отримає понад 1 мільйон снарядів.

Раніше було повідомлено, що Євросоюз планує поставити майже 170 тисяч снарядів до кінця березня і працює над збільшенням обсягу поставок. За даними президента Петра Павла, інші країни, зокрема Чехія і США, також готові надати Україні зброю.