Глава Конотопа, атакованого Росією, назвав три міста, які прийшли на допомогу

Глава Конотопа називає міста, що прийшли на допомогу
Глава Конотопа називає міста, що прийшли на допомогу

У ніч на 12 вересня російські загарбники атакували центр Конотопа, що знаходиться на Сумщині. Зараз місто знаходиться в скрутному становищі, оскільки не має коштів на відновлення після обстрілу. Київ, а також міста Стрий та Ромни Сумської області прийшли на допомогу. Про це заявив мер Конотопа Артем Семеніхін у інтерв'ю для "Главком".

За словами мера, було пошкоджено понад 300 вікон у лікарнях, школах, дитячих садках, котельнях. Наразі він не має змоги їх відновити. Мер Києва Віталій Кличко зателефонував особисто і обіцяв надати допомогу у вигляді палива для Конотопа. Він також подякував меру Стрия та Ромень, які надають допомогу. Щодо палива з Києва, мер не знає, який саме обсяг буде наданий.

В останні місяці ворог став більш активним на Сумському напрямку, особливо після початку операції ЗСУ на Курщині. Проте зараз немає масової евакуації з Конотопа. За словами мера, лише декілька людей виїжджають. В місті проживає близько 60 тисяч осіб.

Мер не закликає евакуюватися з Конотопа і стверджує, що ситуація в місті відрізняється від ситуації на інших напрямках бойових дій. Відстань від Конотопа до лінії фронту становить 65 кілометрів.

Немає підстав для ворожого наступу

За словами мера, зараз немає підстав для того, щоб очікувати наступу російських військ на Сумщину.

12 вересня російські окупанти влаштували атаку за допомогою безпілотних дронів-камікадзе на Конотоп. На наступний день в результаті обстрілу одна людина померла через отримані поранення.

У Сумській області запроваджена обов'язкова евакуація з Глухова, Свеси та Есмані у Шосткинському районі.

За словами ексзаступника начальника Генштабу Ігоря Романенка, російські війська накопичували сили для наступу на Сумщину, проте ЗСУ вдарили першими і атакували Курську область Росії.

Читайте також