Глава Нацполу пояснив, чи можуть поліцейські вручати повістки

Глава Нацполу пояснив, чи можуть поліцейські вручати повістки

Працівники поліції разом із представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних, перевіряють документи, однак не вручають повістки. Про це повідомив очільник Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна».

За словами Вигівського, поліція виконує свої обов'язки, пов'язані з доставленням військовозобов'язаних до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки за їх зверненням. Голова Нацполіції підкреслив, що поліцейські не мають права вручати повістки.

«Що стосується нових повноважень поліції... - це участь у заходах щодо оповіщення військовозобов'язаних та резервістів разом з представниками Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки», - зазначив він.

Вигівський зазначив, що перевірка документів військовозобов'язаних спрямована на дотримання законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію. Він також підкреслив, що поліцейськими можуть бути перевірені усі особи чоловічої статі віком від 18 до 60 років.

Він також пояснив, що поліція отримує від Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки звернення з інформацією про військовозобов'язаних, в яких міститься їх особиста інформація та контактні дані.

Нові правила вручення повісток

Відтепер співробітники Територіальних центрів комплектування мають право вручати повістки резервістам та військовозобов'язаним цілодобово. Раніше повідомлялося, що повістки не будуть розсилатися через мобільний застосунок «Резерв+» або на електронну пошту.

Згідно з новим мобілізаційним законом, військовозобов'язані зобов'язані оновити свої персональні дані протягом 60 днів. Після закінчення цього терміну, починаючи з 16 липня, повістки будуть розсилатися поштою.

Читайте також: