Глава Запорізької ОВА оцінив плани окупантів запустити місцеву АЕС

Плани окупантів щодо місцевої АЕС
Плани окупантів щодо місцевої АЕС

Запорізьку АЕС не зможуть запустити без погодження з Україною

Голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров заявив, що без погодження з українською стороною ворог не зможе запустити Запорізьку АЕС. Він також зазначив, що ймовірність такого погодження невелика. Станція може розпочати роботу лише тоді, коли повернеться під український контроль.

Федоров наголосив, що російські окупанти не зможуть постачати електроенергію, яка виробляється на Запорізькій АЕС, оскільки всі лінії електропередач знаходяться під контролем українських Збройних сил. Таким чином, російська сторона не зможе запустити станцію без погодження з Україною.

Станція стане до роботи, коли вона повернеться під український контроль

За словами голови Запорізької ОВА, на Запорізькій АЕС працюють тільки ті люди, які погодилися взяти російські паспорти і підписати контракт з «Росатомом». Існують тисячі людей, які працюють на станції вахтовим методом і приїжджають з Росії. Зараз їх кількість більше, ніж українських співробітників. Якщо російська сторона бажає запустити АЕС, вона повинна привезти ще більше людей з Росії та збудувати додаткове устаткування.

Також зазначається, що окупована Запорізька атомна електростанція використовується російськими загарбниками як військова база для чеченських бойовиків. На станції перебувають підрозділи Росгвардії «Ахмат», які облаштували там базу. Також там є навіть тир, організований чеченцями.

Атака безпілотника на Запорізьку атомну станцію

Міжнародне агентство з атомної енергії повідомило про атаку безпілотника на навчальний центр окупованої росіянами Запорізької атомної станції. Це створює ще більші ризики для найбільшої атомної станції у Європі, яка зараз перебуває під російською окупацією.

Читайте також