Голова ВАКС відмовилася слухати справу експрокура Жученка по суті: сама собі заявила відвід

Голова ВАКС відмовилася слухати справу експрокура Жученка
Голова ВАКС відмовилася слухати справу експрокура Жученка

Голова Вищого антикорупційного суду заявила про самовідвід у провадженні Олега Жученка

Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко заявила про самовідвід у справі експрокурора Одеської області Олега Жученка. Перше засідання у цьому провадженні було призначено на 10 вересня, але Михайленко заявила про самовідвід за один день до нього.

Михайленко пояснила своє рішення тим, що вона розглядала скарги щодо неповернення вилученого майна у рамках іншого провадження.

Сам Жученко та його захисники заперечують проти самовідводу Михайленко, стверджуючи, що вона об'єктивна у своїх рішеннях. Прокурор САП не заперечував проти задоволення заяви про самовідвід.

Вищий антикорупційний суд задовольнив заяву Михайленко та мав передати справу до відділу забезпечення функціонування автоматизованої системи та електронного суду. Але до цього часу цього ще не сталося.

Нові обвинувачення Жученка

Нагадаємо, що НАБУ звинувачувало Жученка у тому, що він отримав квартири від компанії-забудовинка в обмін на право забудови земельної ділянки, які були передані співробітникам прокуратури.

Пізніше з'явилися нові обвинувачення, згідно з якими Жученко нібито сам отримав квартиру "у якості неправомірної вигоди". Проте, ця квартира була службовою і отримання її було узгоджено житлово-побутовою комісією прокуратури.

Сам Жученко завжди заперечував свою винуватість та пов'язував кримінальне переслідування з конфліктом між ним та Михайлом Саакашвілі.

Читайте також