Головні новини дня: поїздка Зеленського у Велику Британії

Gazeta.ua нагадує головні новини середи, 8 лютого.

Президент Володимир Зеленський прибув у Велику Британію. На летовищі його зустрічав прем'єр-міністр Сполучного Королівства Ріші Сунак.

Вони обговорили ситуацію на фронті та ключові потреби Збройних Сил в озброєнні та військовій техніці. Окремо обговорювалося питання недопущення російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року в Парижі.

Представник Сунака повідомив, що Велика Британія планує надавати Україні винищувачі. Однак це є довгостроковим рішенням. Прем'єр доручив міністру оборони Бену Воллесу вивчити, які винищувачі Лондон може потенційно надати Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швеції схвалили велику військову допомогу для України

Після зустрічі із Сунаком Зеленський звернувся до парламенту. Зокрема, він закликав Сполучене Королівство передати Збройним силам України літаки. Заявив, що пишається українськими Повітряними силами. Та додав, що Україні потрібні літаки, щоб вести війну з Росією.

Зеленський став першим президентом України, якому дав аудієнцію король Великої Британії Карл III. Він подякував за теплий прийом і підтримку українських громадян.

Міністерство оборони перевірить низку сигналів, які стосуються можливих зловживань у військовому відомстві. Найперше дослідять якість паливо-мастильних матеріалів для армії, написав міністр оборони України Олексій Резніков.