Google показав найпопулярніші запити українських користувачів у 2023 році

Компанія Google традиційно оприлюднила підсумковий рейтинг найпопулярніших пошукових запитів українських користувачів Google у 2023 році. У цьому рейтингу першу позицію посів запит "Карта повітряних тривог". На другому місці був запит "Графік відключення світла", а на третьому - "Пригожин". Також серед трендових запитів року були "Deep State", "Ізраїль" та "Каховська ГЕС".

У розділі "Визначальні моменти року" перші три місця зайняли запити про "Карту повітряних тривог", "Графік відключення світла" та "Пригожин". Потім йдуть запити про "ChatGPT", "Оппенгеймер", "Deep State", "Ізраїль", "Соледар", "Каховська ГЕС" та "Євробачення 2023".

У розділі "Персона, інтерес до якої зростав найбільше" на першому місці знаходиться міністр оборони України Рустем Умєров. Також в цьому списку є блогер Спартак Суббота, боксер Олександр Усик, очільник ГУР Кирило Буданов та мовознавиця Ірина Фаріон.

Запити про особистості, які пішли назавжди у 2023 році, найбільше стосувалися власника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, української співачки та акторки Ніни Матвієнко та ексочільника МВС Дениса Монастирського.

У категорії "Питання: Що таке?" українські користувачі шукали, що таке гепатит А, ХАМАС та РЕБ. Також вони цікавилися значенням слів "Редан", "Макеба" та "ІПСО".

Серед запитів про покупки, найбільше цікавило українців, де можна придбати калій йодид. Також популярними були запити про генератор, онлайн квитки на "Укрзалізницю", нову модель iPhone та павербанк.

У категорії "Фільм" найбільше запитів стосувалися фільму Кристофера Нолана "Оппенгеймер", а також "Аватар 2: Шлях води", української анімації "Мавка", фільму "Барбі" та трагікомедії "Люксембург, Люксембург".

Серед серіалів найпопулярнішим був серіал "Венздей". Також були популярні нові сезони серіалів "Гарний лікар", "Будиночок на щастя" та "Відьмак", а також турецькі драматичні серіали "Криваві квіти" та "Зимородок".

На завершення варто згадати, що найбільшим пошуковим запитом 2022 року в Україні була "карта повітряних тривог", а в 2021 році - "Евро 2020".

Зазначимо, що з 1 грудня Google почав видаляти облікові записи, які не використовувалися протягом двох років.