Готували теракти у Польщі та країнах Балтії: правоохоронці знешкодили агентів ФСБ

Офіцери правоохоронців затримують злочинний комplot
Офіцери правоохоронців затримують злочинний комplot

Спецоперація урядових сил України призвела до нейтралізації агентурної групи ФСБ, яка готувала терористичні акти у місцях масового перебування людей. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Під час комплексних заходів на Прикарпатті затримано організатора ворожого осередку та його спільника. Зловмисники діяли у складі злочинного угруповання, діяльність якого дистанційно координували кадрові співробітники спецслужби РФ. До складу злочинної групи входило 19 осіб, які були розосереджені по місцях проживання в Івано-Франківській, Дніпропетровській, Полтавській областях та у Запоріжжі

Злочинці вербували кандидатів на вчинення підпалів разом із заплатою. Для цього вони використовували свої зв'язки у злочинних групах.

Фігуранти цієї справи готували підроблені документи для переправлення підпалювачів за кордон. Зокрема, паспорти, права, дипломи та медичні картки, оформлені на інших осіб.

Агенти РФ планували незаконну переправу своїх спільників за межі України та «легалізацію» їх на території ЄС. Виконавці мали фільмувати підпали на камери своїх телефонів для звітування до ФСБ.

Мета агресора була використати ці медіафайли для спеціальних інформаційних операцій з метою розхитування суспільно-політичної обстановки в Євросоюзі.

У ході обшуків учасники групи були затримані, а також були вилучені наступні предмети:

  • мобільні телефони, флеш-накопичувачі, записи і підроблені документи, що використовувалися для підпалу;
  • автомати і пістолети;
  • банківські картки і гроші, які витрачалися на вербування підпалювачів.

Проводяться слідчі дії та оперативні заходи з метою притягнення всіх злочинців до відповідальності згідно Кримінального кодексу України.Нагадаємо, що раніше чиновника Хмельницької міськради затримано за підозрою в роботі на ФСБ.

Читайте також