Грози і дощі: прогноз погоди на 5 червня

Грози і дощі: прогноз погоди на 5 червня

У четвер, 5 червня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. В багатьох областях країни будуть дощі з грозами. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

За прогнозами, короткочасні дощі та грози очікуються у середу, і вдень вони поширяться по більшості районів Лівобережжя. Також можливі град та шквали зі швидкістю 15-20 м/с. Однак, вночі на південному сході та вдень на півдні не передбачається опадів.

Вітер буде південно-західний, а в західних областях під кінець дня оберне на північно-західний. Його швидкість становитиме 5-10 м/с.

Температура повітря вночі в основному буде коливатися в межах 13-18°C. Однак, у південно-східній частині країни очікується трохи більше спеки, до 22°C. У горах Карпат ночі будуть прохолодними, а стовпчики термометрів покажуть 8-13°C. Вдень там становитиме 15-20°C.

У західних, північних та Вінницькій областях температура вдень сягатиме 21-26°C, а на решті території буде набагато спекотніше, 27-32°C. В Автономній Республіці Крим стовпчики термометрів можуть піднятися навіть до 35°C.

У Київській області очікується хмарна погода з проясненнями. Тут також буде короткочасний дощ та гроза. Вітер буде південно-західний і матиме швидкість 5-10 м/с.

Температура вночі в Київській області становитиме 13-18°C, а вдень підскочить до 21-26°C. У самому Києві ночі будуть трохи теплішими, 15-17°C, а вдень стовпчики термометрів можуть показати 24-26°C.

Читайте також: