Гуменюк назвали ймовірну причину наймасованішої атаки дронами

Ймовірно, росіяни використали для обстрілу лише дрони-камікадзе, аби заощадити ракети.

Також Росія могла отримати чергову партію іранських дронів. Про це повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Російське командування завело в пункт базування корабель-ракетоносій перед атакою.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Це говорить про те, що з ракетами в них поки що скрутно, але цілком імовірно, що саме Shahed намагалися помітити для себе напрямки наступних атак. Вони продовжують вишукувати системи протиповітряної оборони і планують їх ураження", сказала речниця.

За допомогою дронів окупанти прагнуть скласти мапу розташування потенційних цілей.

Також зараз росіяни частіше використовують розвідувальні безпілотники. Лише в зоні відповідальності Сил оборони Півдня їх напередодні збили сім.

Російська атака дронів в ніч на 28 травня стала наймасовішою від початку великого вторгнення. Окупанти випустили по Україні 54 іранських БПЛА типу Shahed, 52 з яких збили військові, повідомили Повітряні сили.

Цієї ночі у повітряному просторі Києва виявили та збили рекордну кількість Shahed понад 40. Унаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах столиці, повідомила місцева влада.

Shahed цієї ночі прямували нетрадиційними маршрутами. РФ змінює тактику, повідомила керівник пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.