Хакери атакували понад 800 російських серверів

Хакери зламали 800 серверів в Росії
Хакери зламали 800 серверів в Росії

Хакери ГУР атакували понад 800 серверів у Росії

За останні чотири дні хакери ГУР (Головного управляння розвідки Міноборони) атакували понад 800 серверів у Росії. Цю інформацію надавлося джерело у воєнній розвідці, повідомляє rbc.ua.

У результаті цих атак були повністю знищені документи та дані, які зберігалися на атакованих серверах. Сервери належали військовим, адміністративним та фінансовим установам, які забезпечують агресію РФ проти України.

Втрата даних та документації призвела до часткової або повної зупинки роботи споживачів та надавачів послуг у різних галузях, а також зумовить необхідність витрати додаткових ресурсів на пошук та відновлення даних і вкотре продемонструє місцевому населенню низький рівень технічного забезпечення в РФ

Усі дані на атакованих серверах були видалені без можливості відновлення.

Атаки ГУР породили проблеми для Росії

Ці атаки ГУР стали однією з декількох кібератак, які спрямовані на Росію. Раніше українські хакери атакували банки та інші фінансові установи РФ. Крім того, співробітники ГУР здійснили кібератаку на російське підприємство з розробки ядерної зброї, в результаті чого Україна отримала корисну інформацію.

Таким чином, ці атаки ГУР не тільки завдали шкоди Росії, але також підтвердили рівень технічного забезпечення в цій країні.

Читайте також