Хакери ГУР здійснили атаку на супутниковий звʼязок у Росії – джерело

Атака на супутниковий звʼязок в Росії
Атака на супутниковий звʼязок в Росії

Фахівці Головного управління розвідки Міноборони України провели кібератаку на IT-інфраструктуру національного оператора системи рухомого супутникового зв'язку "Морсвязьспутник". Про це повідомили джерела у ГУР МОУ.

Також були атаковані російські державні системи контролю руху морського транспорту, транспортна-логістична компанія "Fesco", а також підприємства "Росморпорт" та "Росморречпорт", - заявили джерела.

За даними співрозмовників агентства, після DDOS-атаки сталися системні збої в доступі до веб-сайтів і електронних ресурсів об'єктів атаки. Це призвело до нестабільності супутникового зв'язку, який використовується для моніторингу та контролю руху морського транспорту.

Воєнна розвідка зазначила, що російським ЗМІ було наказано приховувати факт здійснення DDOS-атаки на вказані цілі, що не дозволяє зробити об'єктивну оцінку економічних збитків для РФ.

Сьогодні міжнародна хакерська група Head Mare взяла на себе відповідальність за взлом веб-серверів російської компанії "НДІ "Ферріт Домен". Про це повідомляється на офіційному акаунті групи в мережі Х (колишня Twitter). Зазначається, що підприємство займається будівництвом радіолокаційного обладнання для російських зенітно-ракетних комплексів, а також виготовляє бортове обладнання для російських супутників. Хакери оприлюднили документацію фірми та особисті дані Олександра Іванова, заступника генерального директора з режиму та безпеки "НДІ "Ферріт Домен".

Раніше повідомлялося, що українські розвідники зламали федеральний центр видачі цифрових підписів РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки (ГУР) Міноборони України в Telegram. Зазначається, що отримані дані будуть виставлені на продаж, а отримані кошти передадуться на потреби Сил безпеки і оборони України.

Читайте також