Хакери розіслали від імені Донецької ОДА фейкові запрошення на саміт миру

Фейкове запрошення від Донецької ОДА
Фейкове запрошення від Донецької ОДА

Хакери атакували Донецьку ОДА та відправили фейкові запрошення на Глобальний саміт миру

Зловмисники здійснили хакерську атаку на ОДА у Донецькій області та надіслали електронні листи з фальшивими запрошеннями на Глобальний саміт миру 2024 від імені керівництва. Про це повідомив голова ОДА Вадим Філашкін.

Він розповів, що хакери створили фейкові електронні адреси співробітників Донецької ОДА.

«Вони встигли розіслати за багатьма адресами лист із запрошенням на Глобальний саміт миру 2024 нібито від мого імені. Зрозуміло, що Донецька ОДА та її голова не уповноважені здійснювати подібні запрошення, – і зрозуміло, що ці листи фейкові», – підкреслив Філашкін.

Філашкін зауважив, що Росія проводить війну проти України не тільки на полі бою, але й у кіберпросторі. Ці дії є одним з елементів кібервійни, який створює хаос і завдає шкоди взаєминам з міжнародними партнерами.

Голова ОДА закликав всіх, хто отримав такі листи, розумітельно ставитися до цього випадку.

«Росія веде війну проти України не тільки безпосередньо на полі бою, але й у кіберпросторі. Ці дії є одним з елементів кібервійни, який створює хаос і завдає шкоди взаєминам з міжнародними партнерами», – підкреслив голова ОДА.

Раніше повідомлялося, що Державне інформаційне агентство Польщі PAP стало жертвою хакерської атаки. На його веб-сайті двічі з'явилася новина про мобілізацію поляків для війни з Росією.

Нагадаємо, Глобальний саміт миру відбудеться у Швейцарії 15-16 червня. У ньому візьмуть участь представники урядів всіх континентів. Дати саміту були раніше оголошені агентством Swissinfo з посиланням на уряд Швейцарії.

Читайте також