Хакери розсекретили плани будівництва російських спецоб’єктів

Учасники міжнародного хакерського угруповання Head Mare здійснили успішну атаку і отримали доступ до мереж Управління майном спецоб’єктів Міноборони Росії. Про це заявили активісти у мережі Х.

Хакери розмістили відкрито доступну інформацію про деталі розташування об'єктів, які належать Мінобороні Росії. Серед цих об'єктів є як військово-патріотичні інституції, так і бункери та Головний Храм Міноборони.

Також були оприлюднені плани запасних командних пунктів з назвами "Фауна" та "Вега", які використовуються окупаційними силами для розміщення офіцерів.

Цікавими є також дані про розташування 41 бригади ракетних кораблів і катерів Росії, деякі з яких базуються в окупованому Криму.

Представники Head Mare ймовірно скористалися вразливостями в системах компанії "ИнтармИТ", яка надає ІТ-послуги Мінобороні Росії.

Нагадаємо, що нещодавно російський інтернет-провайдер "Акадо-телеком" зазнав серйозних проблем, що призвело до збою в роботі ряду важливих державних структур. Однак, за даними ГУР, цей збій стався внаслідок дій хакерів, які проникли в системи провайдера.