Хакери з КНДР «зламали» південнокорейські компанії, які розробляють мікросхеми

Північнокорейські хакери зламали компанії виробників напівпровідникового обладнання

У понеділок, 4 березня, шпигунське агентство Сеула повідомило, що північнокорейські хакери відновили дві південнокорейські компанії, які займаються виробництвом напівпровідникового обладнання. Метою цих зломів було викрадення інформації для внутрішньої програми з виробництва мікросхем. Деталі повідомляє агентство Bloomberg.

Шпигунське агентство заявило, що хакери використовували складний метод, який назвали "життя за межами землі". Цей метод базується на спеціальному програмному забезпеченні і важко виявити. Зловмисники зосередилися на серверах, які підключені до Інтернету.

За словами представників агентства, Північна Корея, ймовірно, розпочала підготовку до самостійного виробництва напівпровідників через ускладнення з закупівлею мікросхем у зв'язку зі скасуванням санкцій.

Крім того, заяву агентства повідомляється, що Пхеньян, ймовірно, зростає активність кібератак на сектор виробництва мікросхем, оскільки збільшується попит на розробку супутників і ракет.

Також у Північної Кореї звинувачують у спонсоруванні масштабних кібератак на банки по всьому світу, викраденні оборонних секретів, вимаганні грошей і цифрової валюти.

Постачання зброї КНДР до Росії виявлено аналітиками

Нагадаємо, аналітики виявили маршрут постачання зброї з КНДР до Росії. За даними аналітиків, рух суден зброї триває між Наджином у Північній Кореї та портами Дунай та Східний в Росії. Зазначається, що в цих перевезеннях було доставлено понад 2,5 мільйона артилерійських снарядів та інших боєприпасів.

Також відомо, що КНДР відправила до Росії кілька мільйонів боєприпасів. Більшість північнокорейських заводів, які виробляють боєприпаси, працюють лише на 30% своєї потужності через проблеми з сировиною та електроенергією. Проте заводи, які виготовляють снаряди для Росії, працюють на повній потужності, підтвердили представники Південної Кореї.