Хоче "миру" ‒ кандидат у президенти Чехії зробив скандальну заяву

Кандидат у президенти Чехії Андрей Бабіш заявив, що у випадку обрання не буде відправляти військ до інших країн НАТО, якщо на них нападе Росія.

Йдеться, зокрема, про Польщу та країни Балтії. Про скандальну заяву колишнього прем'єра Чехії повідомив у Twitter журналіст Радіо Свобода Рікард Йозвяк.

"Колишній прем'єр-міністр Чехії та кандидат у президенти Бабіш щойно сказав, що він не відправлятиме солдатів до Польщі, Естонії, Литви та Латвії, якщо Росія нападе на них, коли він стане президентом", написав Йозвяк.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

При цьому кандидата не збентежило навіть те, що це є зобов'язанням країн-членів НАТО.

"Коли йому сказали, що це зобов'язання НАТО, він просто відповів: "Я хочу миру", зазначив журналіст.

Вибори президента Чехії проходять у два тури. Перший відбувся 13-14 січня, другий пройде 27-28 січня.

До другого туру виборів вийшли Андрей Бабіш та незалежний кандидат Петр Павел. Після оголошення результатів першого туру, більшість кандидатів об'єдналися проти Бабіша, підтримавши Павела.

Згідно з підрахунками 64,7% бюлетенів під час першого туру виборів Бабіш набрав 37,5% голосів, Павел - 33%. У Павела та Бабіша істотний відрив від інших кандидатів - в десятки відсотків.

Чехія підтримує вступ України в НАТО. Відповідний документ підписали під час візиту прем'єр-міністра Чехії Петера Фіали до Києва.