Хусити Ємену атакували Ізраїль ракетою

Атака Ізраїлю на Ємен - ракета
Атака Ізраїлю на Ємен - ракета

Абохоронна армія Ізраїлю успішно знищила ракету, яку збройні формування Хуситів з Ємену випустили на їхню територію. За повідомленням ізраїльських військових, ракету знищили поза межами країни з використанням системи ППО дальнього радіусу дії "Стріла". Цю інформацію оприлюднили в Telegram-каналі Армії оборони Ізраїлю.

За інформацією ізраїльтян, ракета була земля-земля, і її перехопили далеко від кордонів країни. Около 0:40 ночі на центральних районах Ізраїлю були включені попереджувальні сирени через перехоплення ракети і місцеві жителі переживали за можливе падіння уламків.

Наразі Армія оборони Ізраїлю не надала жодної додаткової інформації про обстріл території країни.

Хусити з Ємену повідомили, що їхній військовий речник незабаром зробить заяву після перехоплення ракети, випущеної з їхньої території, угрупованнями Збройних сил Ізраїлю (ЦАХАЛ).

До речі, Хусити або Ансар Аллах - це воєнізоване угрупування шиїтів-зейдитів, яке діє на території Ємену. Воно було створене у 1990-х роках як опозиція релігійному впливу Саудівської Аравії в Ємені та виступало проти тодішнього президента Алі Абдулли Салеха.

Нагадаємо, що кілька днів тому ракета, запущена Хуситами, які контролюють північний Ємен, вперше долетіла до центральної частини Ізраїлю, але була збита системами протиповітряної оборони.

Раніше було відомо, що підтримувані Іраном Хусити запустили дві протикорабельні балістичні ракети з контрольованих ними районів Ємену в Аденську затоку.

Читайте також