Ідентифіковано воєнного злочинця РФ, який бере участь у наступі на Харківщині (фото)

Знайдено військового злочинця РФ учасника наступу на Харківщині (фото)
Знайдено військового злочинця РФ учасника наступу на Харківщині (фото)

Генерал-лейтенант Сухраб Ахмедов залишається відповідальним за операції угруповання "Північ" на Харківщині, незважаючи на його відсторонення від посади командувача 20-ї армії.

За даними ресурсу evocation.info, Ахмедов народився у чорногорському племені дагестанців 23 грудня 1974 року в місті Грозний. Він закінчив Новосибірське вище командне загальновійськове училище та навчався в Військовій академії імені М.В. Фрунзе у Москві. Після закінчення навчання він служив на різних керівних посадах у Сибірському військовому окрузі.

За інформацією evocation.info, Ахмедов жорстоко ставиться до своїх підлеглих у 20-й армії. Він відмовився з'явитися на святкуванні дня Росії 12 червня 2023 року, в результаті чого ЗСУ зуміли успішно завдати удару по російським військовослужбовцям використовуючи комплекс Himars.

В грудні 2023 року Путін надав Ахмедову звання генерал-лейтенанта, а в лютому 2023 року він отримав звання генерал-майора. Однак, в травні 2024 року його відсторонили від посади командувача 20-ї армії, але, за даними ЗМІ, він продовжує здійснювати насильство над мирним населенням на Харківщині.

Раніше спецслужби України ідентифікували 30 осіб командного складу 112-ї ракетної бригади першої танкової армії московського військового округу ЗС РФ, які причетні до ракетних обстрілів Сумської та Харківської областей.

Читайте також