Індія проти нафти з Росії: підсанкційний танкер 10 днів бовтається в океані

HTML рерайт тексту:

Танкер NS Century плив до Індії з нафтою з Восточного регіону, коли американський уряд ввів санкції проти судна, яке належить компанії "Радкомфлот". З цього приводу танкер уже понад тиждень маневрує біля узбережжя Шрі-Ланки. Про це повідомляє Bloomberg.

Це ще раз підкреслює виклик, з яким зіткнулася Індія, намагаючись імпортувати дешеву російську нафту, але в той же час уникаючи ризику руйнування відносин з США, пише видання.

За даними системи автоматичної ідентифікації суден, нафтовий танкер Aframax NS Century, під прапором Ліберії, маневрує біля узбережжя Шрі-Ланки вже 10 днів. Після введення санкцій проти нього Міністерством фінансів США, судно припинило плавати до Індії. В планах було доставити до індійського Вадінара 110 тисяч тонн нафти з Восточного регіону 25 листопада. Проте, ймовірно, танкер також втратив страховку від американської компанії, тому структури компанії "Радкомфлот" шукають заміну.

У жовтні та листопаді чотири судна, належать "Радкомфлоту", потрапили під санкції США. Санкції були введені через те, що ці судна перевозили нафту за цінами, які перевищували встановлену стелю, і були страховані американськими компаніями.

Російський судновласник оголосив про плани подати апеляцію проти рішення управління з іноземних активів Міністерства фінансів США, повідомило видання The TradeWinds.

Завдяки санкціям, активи дочірніх компаній, які керують цими суднами, можуть бути заблоковані в США, а також будь-які транзакції з ними будуть заборонені для американських осіб, крім випадків надзвичайних ситуацій.

Компанія "Радкомфлот" сама перебуває під санкціями ЄС та США, а Євросоюз також застосовує обмеження до дубайського підрозділу компанії - Sun Ship Management. Про те, як дані обмеження вплинуть на діяльність флоти, наразі нічого не відомо. До останнього часу судновласнику вдається оминати обмеження, користуючись флотом близько 80 суден. Однак, згідно зі звітом Reuters, майже весь флот компанії "Радкомфлот" перевели під індійський регістр IRClass.

Нагадаємо, минулого тижня Міністерство фінансів США оголосило про санкції проти трьох юридичних осіб і заблокувало три нафтові танкери, які перевозили російську нафту за ціною, яка перевищує встановлену стелю у 60 доларів за барель. Про це інформує прес-служба американського Міністерства фінансів.

Нові американські санкції стосуються трьох компаній, зареєстрованих в ОАЕ - Kazan Shipping, Progress Shipping і Gallion Navigation, які володіють танкерами "Казань", "Ліговський проспект" і NS Century відповідно. Судна здійснювали експорт російської нафти за ціною понад 60 доларів за барель після встановлення цінової стелі, і залучали для цього послуги американських компаній.