Іноземці не причетні до атаки на Кримський міст

Жодні іноземні спецслужби не причетні до атаки на Кримський міст.

Голова СБУ Василь Малюк детально розповів про вибухи, передає NV.

Проходження вантажу з вибухівкою до Кримського мосту перед першим вибухом 8 жовтня 2022 року було непростим завданням. Але спецслужба влаштувала це без залучення іноземних партнерів.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

СБУ враховувала, що на постах біля мосту встановили спеціальні засоби радіоелектронної боротьби, які мають збивати GPS-координати на вибухових пристроях, налаштованих на певну точку. Але українська команда створила технічно складну систему, завдяки якій на мості вдалось влаштувати вибух.

Кримський міст є законною ціллю для України. Женевські конвенції не містять заборони атакувати такі об'єкти. Інструкція з управління діючою армією США визначає законною ціллю "перешкоджання шляхам і каналам руху, пересування або зв'язку".

8 жовтня трапилася "бавовна" в районі Керченського мосту. РосЗМІ спочатку повідомили, що на мосту палала цистерна з паливом.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи.

Незаконно споруджений російськими окупантами Кримський міст, який вже зазнав кількох ударів, нині працює в обмеженому режимі. Залізниця на ньому також не може працювати на повну потужність. Про це розповіла керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.