Інтерв'ю Карлсона з Путіним. Аналітики пояснили, чого хотів домогтися диктатор

Інтерв'ю американському пропагандисту Такеру Карлсону з Путіним мав велику політичну мету – створити інформаційні ефекти на Заході і продемонструвати впливовість російського лідера. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни.

За даними близьких до Кремля джерел, інтерв'ю мало на меті не тільки вплинути на Захід, але й показати росіянам, що Путін може формувати глобальний дискурс. Кремлівські представники стверджували, що інтерв'ю доказує впливовість Путіна.

Аналітики бачать в інтерв'ю продовження агресивної політики Росії щодо України, оскільки Путін не висловив готовність до переговорів і не надав жодної нової інформації. Російська інтернет-спільнота також підкреслює, що контент інтерв'ю був відомий вже раніше.

Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков: американський інтерес до інтерв'ю Путіна «беззаперечний».
Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв: Путін розповів західному світу, чому України не буде.

Незважаючи на все, інтерв'ю мало велику популярність на російському і американському просторі. Представники Кремля наголошують на важливості Путіна як світового лідера, але критики зазначають, що нічого нового він не сказав.

Президент Росії знову ствердив свої позиції та поширив їх на нову аудиторію. Вся суть інтерв'ю полягала в повторенні раніше висловлених тез і відстоюванні російського вторгнення в Україну.

Російський представник розвідки вважає інтерв'ю психологічною спецоперацією РФ, американський журналіст Такер Карлсон був шокований почутою інформацією. Все це підтверджує, що інтерв'ю мало політичний та маніпулятивний характер.

Читайте також:

  • Головні фейки Путіна в інтерв'ю Такеру Карлсону
  • Перше уявлення про інтервʼю Такера та Путіна
  • Польща має нервувати? Головний висновок після інтерв'ю Путіна
  • Що відомо про Карлсона з Америки, який взяв інтервʼю у Путіна
  • Карлсон, у якого зірвало дах. Історія телеведучого, звільненого з Fox News
  • Інтерв'ю з Путіним. У чому справжня проблема