ІПСО за $15 млн: спецслужби Росії готують нову кампанію проти України

ІПСО за 15 млн: спецслужби Росії готують нову антиукраїнську кампанію
ІПСО за 15 млн: спецслужби Росії готують нову антиукраїнську кампанію

Спецслужби Росії планують нову інформаційно-психологічну операцію з метою пошкодити військове керівництво України, а особливо воєнну розвідку. Про це повідомлено Головним управлінням розвідки Міністерства оборони.

За даними ГУР, Росія виділила $15 млн на реалізацію кампанії проти України. Агенти російських спецслужб вже отримали інструкції про організацію оплачуваного виготовлення та поширення відповідних матеріалів у медіапросторі України та західних країн, повідомили представники воєнної розвідки.

Росія планує створити ряд статей та фільмів, в яких збираються розкрити дані працівників ГУР, які залучені до координації діяльності спеціальних підрозділів Сил безпеки та оборони.

Головною метою інформаційної атаки РФ є:

  • пошкодження репутації українських бойових спецпідрозділів, їх офіцерів та працівників;
  • перешкоджання роботі відомств, які розробляють і виконують бойові та спеціальні завдання проти Москви;
  • створення нових напружених ситуацій в Україні.

Раніше було повідомлено, що Росія готує нові інформаційні впливи з метою пошкодити Україну в липні 2024 року. Російські керівники шукають уламки ракет системи ППО Patriot на окупованих територіях для використання в дезінформаційних операціях. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони, Андрій Юсов. 

Також поширюється фейкова інформація про збір даних школярів для реєстрації їх як призовників.

Представник Головного управління розвідки України, Андрій Юсов, наголосив, що заяви про можливий російський слід в Telegram не є припущеннями, а конкретними фактами. 

Читайте також