ISW повідомив, що російські війська просунулися під Авдіївкою

В Україні російські війська продовжують наступ на захід від Авдіївки, повідомляє аналітичний звіт американського Інституту вивчення війни. Бої тривають в районах Кремінна, Бахмут та на кордоні Донецької та Запорізької областей. Українські сили знищили 11 російських БТРів під час штурму біля Тернів 3 квітня.

7 квітня сили РФ також відзначилися просуванням на захід від Бахмута, але поки немає підтвердження про зміни на передовій лінії. Російські ЗМІ твердять, що була захоплена Богданівка, але поки немає достовірних доказів цього твердження. Бойові дії також тривали в районах Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки.

Продовжуються також бойові дії на північний захід від Авдіївки, де російські війська просунулися в район Новокалинового, Новобахмутівки та Бердичіву. Відомо, що на південний захід від міста Донецька також тривають бої у районах Новомихайлівки, Побєди та Красногорівки. Проте, поки що немає достовірних доказів про просування російських військ у цих районах.

Важливо також зазначити, що російські військові розстріляли трьох українських полонених військовослужбовців, що було зафіксовано на відео. Це сталося поблизу Кринок Олешківської громади Херсонської області.