ISW проаналізував ракетну атаку РФ на Україну 7 лютого

Росія намагалася відволікти українську ППО за допомогою ракет і "Шахедів"

Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни, 7 лютого Росія, ймовірно, намагалася відволікти українську протиповітряну оборону за допомогою ракет Х-101/555/55 і безпілотників типу "Шахед". Українська ППО змогла збити більшість цих ракет і безпілотників, але не змогла завдати шкоди ракетам Х-22, "Іскандер-М" та комплексам С-300.

Аналітики припускають, що російські війська спеціально розробили такий ударний пакет, щоб відволікти українську ППО і забезпечити іншим ракетам досягнення намічених цілей. Також експерти вважають, що російські сили включили північнокорейські ракети в свої ударні комплекси, що робить їх складніше виявити і збити.

Удар по Києву припав на час візиту комісара ЄС

Також варто зазначити, що удар по Києву стався під час візиту до міста Верховного комісара Європейського Союзу Жозепа Борреля. Ймовірно, Росія намагалася досягти інформаційного ефекту в ЄС та на Заході, проводячи цю серію ударів і обираючи Київ як мішень.

Росія експериментує з ударними пакетами, а Україна готується до їх реагування

Раніше американський Інститут вивчення війни оцінював, що Росія експериментує з ударними пакетами, які вона може використати проти України. Україна з свого боку готується до адаптації і реагування на нові російські ударні пакети.

На ранок 7 лютого війська РФ атакували Україну за допомогою різних засобів повітряного нападу, включаючи ракети, безпілотників та балістичні ракети.