ISW: Росія примусово відправляє на Харківщину чоловіків, які відмовилися воювати

Ображений підліток утікає від російської армії
Ображений підліток утікає від російської армії

Російські військові примусово відправляють на фронт чоловіків замість їх засуджувати за відмову воювати

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські військові примушували військовослужбовців, які відмовилися брати участь у бойових діях в Україні, вирушати на фронт. Замість того, щоб їх судити за відмову, Міністерство оборони Росії відправляє їх у Харківську область, щоб посилити свої сили.

Згідно із звітом видання "Верстка", російські військові почали примусово відправляти сотні військовослужбовців на фронт в Україну. Вони також використовували фізичне насильство та погрози, щоб змусити деяких солдатів добровільно поїхати в Україну, а інших вивозили з камер та відправляли на фронт.

Скасування судових процесів та недостовірна інформація

Російська влада скасувала судові процеси щонайменше з 170 військовослужбовцями, які відмовилися брати участь у війні, та відправила їх у Харківську область. Цю інформацію не знали слідчі, прокурори та адвокати. Також, згідно з джерелами з Адміністрації президента Росії, призовників та резервістів використовують на небойові ролі в прикордонній службі, щоб звільнити досвідчених військовослужбовців для наступу у Харківській області.

Росія відкрила новий фронт у Харківській області

Україна була змушена перекинути свої війська з інших областей для захисту позицій, оскільки російські війська відкрили новий фронт у Харківській області. Це показує, як Росія використовує вразливі місця України та їхні проблеми зі складанням живої сили, артилерії, протиповітряної оборони та оборонних укріплень.

Читайте також