Канада і США підтримають Україну до кінця війни з РФ – Трюдо

Україна може розраховувати на підтримку США і Канади під час війни проти Російської Федерації.

Канада надала Україні "значну військову підтримку". Йдеться про артилерію, боєприпаси, бронетехніку та танки, заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо у зверненні до парламенту в Оттаві разом з президентом США Джо Байденом, пише CNN

Крім цього, канадські збройні сили навчають українських військовослужбовців з 2015 року.

"Як ви добре знаєте, пане президенте, Канада буде і надалі твердо стояти на боці України, чого б це не коштувало. Разом ми партнери, на яких Україна і світ можуть розраховувати", підкреслив Трюдо.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент РФ Володимир Путін не зміг досягти своїх цілей вторгненням в Україну, заявив Байден.

"Вгадайте, що? Його жага землі і влади поки не виправдалася. Любов українського народу до своєї країни переможе", сказав американський лідер про Путіна.

США і Канада підтримують Україну. Також Кремлю не вдалося похитнути рішучість альянсу НАТО, заявив Байден

"Давайте ще раз підтвердимо, що ми будемо підтримувати яскраво палаючий факел свободи і підтримувати український народ", підсумував американський президент.

З початку повномасштабного російського вторгнення Канада надала Україні різноманітну підтримку на суму понад $5 млрд, у тому числі понад 1 млрд оборонної допомоги.

Канада відкрита до розширення льотної тренувальної програми. Країна розглядає можливість включити до неї українських військових пілотів.

Близько 35 тис. українських захисників уже пройшли курс навичок сучасного бою в Канаді.