Канада створює перший центр із вилучення вуглецю із атмосфери

Проведення досліджень зі знезараження атмосфери
Проведення досліджень зі знезараження атмосфери

Канадська компанія Deep Sky анонсувала створення першого у світі центру інновацій та комерціалізації технологій вилучення вуглецю в Іннісфейлі, провінція Альберта. Центр планує уловлювати 3 тис. тонн вуглекислого газу на рік за допомогою 10 різних технологій. Голова компанії Демієн Стіл наголосив, що цей проєкт є основою для нової галузі, вартість якої може досягти трильйонів доларів.

Центр буде розташовано на понад 2 гектарах території індустріального парку в Іннісфейлі. Будівництво планується розпочати незабаром та завершити його до кінця року. Окрім уловлювання вуглецю, центр також буде працювати над розробкою нових технологій та тестуванням способів боротьби з викидами вуглецю.

Deep Sky заявляє, що веде сувору звітність та дотримується найвищих стандартів. Компанія також розробила власне програмне забезпечення для відстежування та аналізу операційних даних.

Створення першого центру вилучення вуглецю в Канаді

Канадська компанія Deep Sky оголосила про плани створення унікального центру інновацій та комерціалізації технологій вилучення вуглецю в Іннісфейлі, провінція Альберта. Цей проєкт є першим у світі і займатиметься уловлюванням 3 тис. тонн вуглекислого газу на рік за допомогою 10 різних технологій. Генеральний директор компанії Демієн Стіл підкреслив, що цей проєкт стане основою для розвитку нової галузі, вартість якої може досягти трильйонів доларів.

Будівництво центру включає розробку нових технологій

Центр, розташований на площі понад 2 гектари в Іннісфейлі, не тільки буде займатися уловлюванням вуглецю, але й стане платформою для розробки нових технологій. Восьми різних методів прямого вловлювання повітря планується впровадити до кінця наступного року. Центр також дозволить тестувати різні концепції прямого захоплення повітря.

Deep Sky заявляє про дотримання найвищих стандартів

Deep Sky обіцяє вести сувору звітність та застосовувати цифрові вимірювання для забезпечення відповідності найвищим стандартам. Компанія детально тестуватиме та оптимізуватиме машини для роботи в канадському кліматі перед комерційним використанням. Власне розроблене програмне забезпечення відстежуватиме та аналізуватиме всі операційні дані, що прискорить наукові дослідження в цій галузі.

Читайте також