Кандидата у президенти застрелили під час мітингу (відео 18+)

В Еквадорі під час передвиборчого мітингу в столиці вбили кандидата у президенти Фернандо Вільявісенсіо. Йому було 59 років.

Президент Гільєрмо Лассо підтвердив смерть політика, повідомляє El Universo. Він пообіцяв, що вбивство не залишиться безкарним і наголосив, що скликає термінове засідання за участі служби безпеки.

"Передвиборний мітинг відбувався у місті Кіто. Наприкінці заходу невідомі тричі вистрілили Вільявісенсіо в голову. Він помер у кареті швидкої допомоги на шляху до лікарні. Під час нападу на кандидата в президенти було поранено вісім учасників мітингу", йдеться в повідомленні.

Момент вбивства потрапив на відео. На кадрах чути крики людей та звуки пострілів. Вільявісенсіо саме сідав в авто.

Поліція затримала двох осіб за підозрою у вбивстві. Водночас стріляли в політика троє.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Група чоловіків прибула на мотоциклі, щоб напасти на авто, в яке сів Вільявісенсіо після політичного мітингу. Один із підозрюваних у вбивстві помер. Усього під час стрілянини між зловмисниками, поліцейськими та охороною політика постраждали дев'ять осіб, зокрема двоє поліцейських та кандидат у члени нацасамблеї", повідомила генпрокуратура країни.

Вільявісенсіо був відомий як профспілковий лідер, журналіст-розслідувач та депутат. Під час роботи у законодавчому органі був незалежним депутатом і не приєднався до жодної з фракцій. Він сприяв значній кількості розслідувань та викриттю корупції, зокрема з питань нафти, в урядах Рафаеля Корреа, Леніна Морено та нинішнього уряду Гільєрмо Лассо.

Вбитий кандидат розпочинав кар'єру журналіста в газеті El Universo. У політику він прийшов у 2013 році. Був ініціатором процесу імпічменту чинного президента.

За даними передвиборчого опитування, він міг пройти до другого туру виборів, набравши 13,2% голосів виборців разом із лівоцентристською політикинею Луїсою Гонсалес, за яку готові проголосувати 26,6%.

Торік 8 липня в Японії вчинили збройний напад на колишнього прем'єр-міністра країни Сіндзо Абе. У лікарні 67-річний політик помер від вогнепального поранення, яке отримав під час виступу в місті Нара на заході Японії.

Сіндзо Абе пішов у відставку у вересні 2020 року, обґрунтувавши це проблемами зі здоров'ям. У серпні 2020-го Абе двічі лягав до лікарні. Він очолював японський уряд найдовше в новітній історії країни майже вісім років. Абе відомий як людина, яка зуміла реанімувати економіку Японії після 20 років стагнації.