Карта бойових дій в Україні станом на 21 липня 2024 року

Карта бойових дій України 21.07.2024
Карта бойових дій України 21.07.2024

Упродовж доби російські загарбники завдали два ракетні удари, 54 авіаційні удари та 531 удар дронами-камікадзе. Також було здійснено 3 179 обстрілів по позиціях українських військ. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Новини війни в Україні

З початку доби було 126 бойових зіткнень. Сили оборони зосереджуються на зриві планів російських загарбників та виснаження їх бойового потенціалу.

Останні новини з фронту

Активність російських загарбників була найбільшою на Покровському напрямку, а також вони проявили активність на Оріхівському напрямку.

На Харківському напрямку

Російські терористи п’ять разів атакували українські позиції в районах Вовчанська і Глибокого, проте безуспішно.

На Куп’янському напрямку

Противник атакував позиції 11 разів. Ведуться сім боєзіткнень в районах Глушківки, Стельмахівки та Піщаного.

На Лиманському напрямку

За добу російські війська сім разів атакували позиції українських захисників. В районах Невського і Макіївки п’ять атак було відбито, дві тривають.

На Сіверському напрямку

Наші війська відбили вісім спроб противника покращити тактичне положення біля Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки. Окупантам не вдалося досягти успіху і вони відступили з втратами.

На Краматорському напрямку

11 спроб загарбників просунутися вперед поблизу Часового Яру, Калинівки, Новомаркового і Ступочок не виявилися успішними. Триває бій недалеко від Кліщіївки.

На Торецькому напрямку

За день окупанти п’ять разів атакували райони Залізного, Північного і Нью-Йорка. Бойові дії тривають в трьох локаціях.

На Покровському напрямку

Протягом дня загалом було 47 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів залишається в районах Новоолександрівки, Прогресу і Новоселівки Першої. Чотири боєзіткнення на напрямку все ще тривають. За попередніми даними, українські війська знищили 87 ворожих бійців і поранили 127. Також були знищені два броньовані автомобілі "Тигр", два бронетранспортера і два боєприпаси "Ланцет". Тріснули ще три артилерійські установки ворогів.

На Курахівському напрямку

Протягом доби було 11 бойових зіткнень. Терористи намагалися просунутися в районах Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки і Костянтинівки, проте безуспішно.

На Времівському напрямку

Чотири бої біля Старомайорського і Костянтинівки завершились невдачею ворога.

На Оріхівському напрямку

За добу ворог зробив п’ять атак неподалік від населених пунктів Роботине і Мала Токмачка.

На Придніпровському напрямку

Ворог не вдався восьмом досягненню успіху в штурмових діях на лівому березі Дніпра, навіть на напрямку Козач Лагері - Кринка.

На інших напрямках незначних змін в обстановці не було.

Нагадаємо, триває 878-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також