Карта бойових дій в Україні станом на 22 липня 2024 року

Мапа бойових дій в Україні 2024
Мапа бойових дій в Україні 2024

Новини війни в Україні

За добу російські загарбники нанесли два ракетні удари з використанням трьох ракет, 52 авіаційні удари і використали 713 дронів-камікадзе. Також вони здійснили понад 3200 обстрілів позицій наших військ і населених пунктів.

Останні новини з фронту

З початку доби відбулося 77 бойових зіткнень. Сили оборони спрямовують зусилля на зрив виконання російськими загарбниками планів наступу та виснаження їх бойового потенціалу. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Розподіл активності ворога

Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку, а також на Харківському і Куп'янському напрямках.

Харківський напрямок

Загарбники дев'ять разів атакували неподалік Глибокого та Вовчанська. Сім атак ворога успішно відбиті нашими захисниками, ще дві тривають. Втрати агресора за сьогодні складають 79 військових вбитими та пораненими. Наші воїни знищили танк, дві артилерійські системи, бойову броньовану машину, 12 одиниць автомобільної та три одиниці спеціальної техніки, 11 БпЛА. Також було пошкоджено два танка.

Куп'янський напрямок

Ворог десять разів намагався просунутися до наших позицій неподалік Синьківки, Стельмахівки Берестового та в напрямку Глушківки. Сім атак противника успішно відбито Силами оборони. Бої продовжуються.

Лиманський напрямок

Агресор атакував шість разів в районах Макіївки та Тернів. Досі триває одне боєзіткнення, решту атак відбито. Втрати російських окупантів уточнюються.

Сіверський напрямок

Загарбники п'ять разів намагалися прорвати нашу оборону в районах Верхньокам'янського та Виїмки. Бої біля Верхньокам'янського продовжуються.

Краматорський напрямок

Активність ворога вилилась в п'ять бойових зіткнень. Три атаки в районах Часового Яру та Андріївки були відбиті. Два боєзіткнення тривають. Загарбники зазнають втрат.

Торецький напрямок

Наші війська відбили п'ять атак противника поблизу Північного, Торецька та Залізного. Три атаки відбито, противник не зміг досягти успіху. Ситуація контрольована.

Покровський напрямок

Загарбники 27 разів намагалися прорватися в нашу оборону в районах населених пунктів Воздвиженка, Новоселівка Перша, Новоолександрівка, Прогрес, Калинове та Уманське. Наразі 22 атаки ворога відбиті, п'ять боєзіткнень тривають. Наші оборонці роблять все можливе для стабілізації обстановки і недопущення просування противника вглиб української території.

Противник зазнав значних втрат - за попередньою інформацією сьогодні наші воїни знешкодили 276 окупантів, 92 з них безповоротно. Знищено бойову броньовану машину, артилерійську систему та дев'ять автомобілів. Також пошкоджено десять гармат, танк, 19 автомобілів та одну РСЗО окупантів.

Інші напрямки

На Курахівському напрямку ворог п'ять разів атакував наші позиції, але спроби противника були безуспішні.

На Оріхівському напрямку окупанти три рази безуспішно штурмували наші позиції.

На Придніпровському напрямку противник не зменшує активності і спробував вибити нас з наших позицій. Один штурм був відбитий українськими воїнами.

Не забуваймо, що триває 879-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також