Карта бойових дій в Україні станом на 28 травня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 28 травня 2024 року

Новини війни в Україні

З початку доби відбулося 45 бойових зіткнень. Окупанти влаштували 7 авіаударів з використанням 9 КАБів, 656 обстрілів позицій наших військ з різних типів озброєння. Також росіяни використали 43 дрони-камікадзе.

Українські воїни рішуче тримають позиції, застосовують активні заходи вогневого впливу та нищать загарбників, повідомив Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту за сьогодні

Протягом минулої доби відбулося 115 бойових зіткнень. Ворог завдав два ракетні удари із застосуванням трьох ракет, 61 авіаудар із застосуванням 93 КАБів, 1050 ударів дронами-камікадзе, понад чотири тисячі обстрілів із різних типів озброєння, в тому числі 138 із реактивних систем залпового вогню.

Повітряні сили та ракетні війська і артилерія ударили по 24 районах зосередження особового складу та дві артилерійські системи російських окупантів.

На Харківському напрямку

З початку доби окупанти не вели штурмових дій. Наші війська укріплюють оборону та тримають російських загарбників під вогневим контролем.

За уточненими даними, за минулу добу на цьому напрямку ворог втратив понад 250 осіб, з них 54 безповоротні. Було знищено танк окупантів, дві артилерійські системи, п’ять автомобілів та п’ять одиниць спеціальної техніки. Також пошкоджено дві бойові броньовані машини, 10 артилерійських систем, шість автомобілів та одиницю спеціальної техніки.

На Куп’янському напрямку

З початку доби відбулося сім бойових зіткнень. В районах населених пунктів Петропавлівка, Дружелюбівка та Невське шість атак відбито без успіхів для противника. Ще одне бойове зіткнення триває в районі Невського.

На Лиманському напрямку

На цей час триває п’ять ворожих атак в районах населених пунктів Терни, Торське та Білогорівка. Наші захисники успішно відбили по одній штурмовій дії в районі Торського та Білогорівки. Втрати позицій не допущено.

На Сіверському напрямку

Противник також намагається проявити активність. Одну атаку українські воїни відбили, ще чотири тривають. Ситуація під контролем.

На Краматорському напрямку

З початку доби противник вже чотири рази намагався покращити тактичне положення. Штурмові дії проводяться неподалік Григорівки, Кліщіївки та Андріївки. Три ворожі спроби просунутися вперед успішно відбиті підрозділами сил оборони. На даний час триває бойове зіткнення в районі Андріївки. Втрати позицій не допущено. Ситуація під контролем.

На Покровському напрямку

Як і минулої доби, найбільш напружена ситуація залишається на Покровському напрямку. Зараз там триває вісім бойових зіткнень. На цей час відбито сім атак неподалік Новоолександрівки, Прогресу та Новоселівки першої. Сили оборони продовжують зусилля для стабілізації обстановки на даному напрямку.

На Курахівському напрямку

Одну атаку неподалік Костянтинівки вже відбито. Активний бій триває в районі Водяного. Ворог інтенсивним вогневим впливом намагається потіснити наших захисників із займаних позицій. Підрозділи Сил оборони докладають максимум зусиль для стабілізації обстановки.

На Времівському напрямку

З початку доби наші воїни відбивають атаку в районі Роздольного. Ситуація під контролем.

На Придніпровському напрямку

Ворог здійснив три невдалі спроби відтіснити українських воїнів від Кринок.

На решті напрямків обстановка не змінилася значно.

Втрати Росії у війні на 28 травня 2024 року

РФ у війні з Україною станом на 28 травня втратила:

  • особового складу – близько 503800 осіб (+1460),
  • танків – 7692 одиниці (+21),
  • бойових броньованих машин – 14858 одиниць (+40),
  • артилерійських систем – 13029 одиниць (+48),
  • РСЗВ – 1085 одиниць (+1),
  • засоби ППО – 815 одиниць (+0),
  • літаків – 357 одиниць (+0),
  • гелікоптерів – 326 одиниць (+0),
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 10482 одиниці (+15),
  • крилаті ракети – 2221 (+0),
  • кораблі/катери – 27 одиниць (+0),
  • підводні човни – 1 одиниця (+0),
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 17740 одиниць (+46),
  • спеціальна техніка – 2122 одиниці (+4).

Активність флоту окупантів станом на 28 травня:

  • В Чорному морі – 1 ворожий корабель.
  • В Азовському морі – 1 ворожий корабель.
  • В Середземному морі – ворожі кораблі відсутні.

За добу, в інтересах РФ, Керченською протокою пройшли:

  • до Азовського моря – 8 суден, з них 2 рухались з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 8 суден, з них 3 продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Втрати авіаційних систем ворога

Уночі 28 травня 2024 року противник здійснив атаку трьома ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 з району Приморсько-Ахтарська – РФ. Наші підрозділи Повітряних Сил збили ці безпілотники у Запорізькій, Дніпропетровській та Черкаській областях.

Нині триває 825-й день повномасштабної війни в Україні.

На додаток до цього, укра

Читайте також: