Карта бойових дій в Україні станом на 30 травня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 30 травня 2024 року

Нові втрати російських загарбників

Накладаючи невпинний тиск на територію України, російські загарбники продовжують випускати ракети та здійснювати авіаудари. Застосування різних видів озброєння призводить до постійних обстрілів позицій нашої армії та населених пунктів. Нараховано 14 районів, які постраждали через дії російських військ. Загалом за останні години було 102 бойові зіткнення. Ворог намагається зламати нашу оборону за допомогою чисельної переваги та передової авіації. Однак наші війська продовжують відбивати атаки та контролювати ситуацію на різних напрямках фронту.

Битва на Харківському напрямку

Останнім часом ситуація нагострюється на Харківському напрямку. За добу було 7 бойових зіткнень і 79 терористів були знищені. Крім цього, наші воїни знищили 12 БпЛА, 10 автомобілів та спецтехніку противника. На даному напрямку також уражено 3 склади з боєприпасами та 8 укриттів особового складу ворога. Загалом ситуація є під контролем.

Бойові дії на Куп'янському напрямку

На Куп'янському напрямку було зареєстровано 13 атак від противника. У результаті захисники змогли утримати свої позиції в районах сіл Синьківка, Петропавлівка, Новоєгорівка, Дружелюбівка, Степова Новоселівка, Андріївка і Невське. Загалом бої продовжуються на чотирьох критичних зонах біля Петропавлівки, Степової Новоселівки, Дружелюбівки та Невського.

Стабільна оборона на Лиманському напрямку

На Лиманському напрямку наші війська змогли відбити 5 спроб противника просунутися вперед у районах сіл Терни, Торське та Серебрянського лісу. Продовжуються бої поблизу Тернів, але поки що противник не знайшов успіху.

Суперечливі результати на Сіверському напрямку

На Сіверському напрямку російські загарбники зустріли гідну відсіч неподалік Виїмки. Також було дві спроби штурмування позицій українських захисників у районі Білогорівки.

Складна оборона на Покровському напрямку

Протягом дня окупанти дев'ять разів спробували прорватися в нашу оборонну лінію в районі Очеретиного. Загалом на цьому напрямку відбулося 23 бойових зіткнення. Одна із атак ще триває. Крім Очеретиного, також ідуть бої біля Сокола, Невельського та Новоселівки Першої. Наразі ситуація залишається під контролем.

Битва на Времівському напрямку

У результаті сьогоднішніх боїв на Времівському напрямку ворога вдалося зупинити у районі Старомайорського після 7 спроб прориву.

Рішуча оборона на Оріхівському і Придніпровському напрямках

На Оріхівському і Придніпровському напрямках ворог не зумів здійснити успішних атак. Наші воїни продовжують вести постійну боротьбу та зберігають контроль над ситуацією.

Становище на фронті залишається напруженим. Українські війська продовжують завдаюти ворогу значних втрат та активно використовують засоби вогневого ураження. Також здійснюються заходи для покращення тактичної ситуації на різних напрямках фронту. Вже триває 827-й день повномасштабної війни в Україні.

Читайте також: