Карта бойових дій в Україні станом на 4 серпня 2024 року

Карта бойових дій в Україні (4.08.2024)
Карта бойових дій в Україні (4.08.2024)

За останню добу російські загарбники нанесли три удари ракетами і 49 авіаударів, скинувши 62 бомби. Також вони використали 542 дрони-камікадзе і здійснили понад 3500 обстрілів наших позицій і населених пунктів.

Новини з війни в Україні

Протягом доби відбулося 102 бойові зіткнення. Українські захисники активно відбивали атаки противника і завдали йому значних втрат. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Останні події на фронті

Найбільш активний наступ ворога був зафіксований на Покровському напрямку, а також на Торецькому і Куп'янському напрямках.

Напрямок Харків

Противник тричі атакував оборонні рубежі неподалік Глибокого, Тихого та Вовчанська, де триває бойове зіткнення.

Напрямок Куп'янськ

Ворожі сили підійшли до наступу в районах Синьківки, Колесниківки, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки і Берестового. Дванадцять атак було зупинено, ще дві тривають.

Лиманський напрямок

Противник атакував позиції українських військових поблизу Тернів, Невського і Макіївки. У результаті боїв, військові зазнали втрат.

Сіверський напрямок

Під час боїв українські військові відбили сім ворожих атак у районах Івано-Дар'ївки, Верхньокам'янського, Спірного і Виїмки. Шість боїв закінчилися, один триває.

Краматорський напрямок

Противник здійснив вісім наступальних дій поблизу Васюківки, Часового Яру і Андріївки. Сили оборони відбили чотири атаки, ще чотири тривають.

Торецький напрямок

Російські війська 16 разів атакували українські позиції біля Залізного, Торецька, Нью-Йорка і Північного. Дванадцять зіткнень вже завершилися, ще чотири тривають.

Покровський напрямок

З початку доби відбулось 34 бої неподалік населених пунктів, таких як Пантелеймонівка, Воздвиженка, Іванівка, Желанне, Новоселівка Перша, Калинове, Межове і Яснобродівка. Військові відбили 27 атак, ще сім тривають. Ворог концентрує свої сили біля Желанного.

За уточненими даними, сьогодні на цьому напрямку було знищено 179 ворогів, з них 66 - безповоротно. Також було знищено одну САУ, сім БПЛА різних типів і три одиниці автотранспорту. Пошкоджено два танки, п’ять гаубиць Д-30, чотири САУ і шість одиниць автотранспорту.

Курахівський напрямок

Противник п'ять разів атакував наші позиції поблизу Красногорівки, Георгіївки, Костянтинівки і Парасковіївки. Чотири атаки було відбито, одна все ще триває.

Времівський напрямок

Противник здійснив три наступи у бік Костянтинівки, Роздольного і Водяного, де триває один бій.

Оріхівський напрямок

Ворожі атаки на позиції наших підрозділів поблизу Роботиного були безуспішними.

На інших напрямках ситуація залишається стабільною.

Нагадаємо, що війна в Україні триває 893 дні.

Читайте також