Каспаров назвав єдину умову можливого протесту у Росії

Каспаров: Протест в Росії не відбудеться, поки Україна не переможе у війні

Російський шахіст Гаррі Каспаров, який також є опозиціонером, стверджує, що в Росії не відбудеться протест, який зміг би призвести до зміни режиму Путіна.

За його словами, кардинальних змін у Росії не відбудеться, поки Україна не здобуде перемоги у війні, або прапор України не замайоріє у Севастополі. Ці події можуть підштовхнути росіян до активних дій.

"Росія - диктатура, яка має значний вплив. Є багато факторів, які роблять народ незадоволеним. Проте в Росії цього поки немає, хоча війна витягує певні ресурси", - зауважив Каспаров.

Незважаючи на санкції, економіка Росії продовжує працювати. Так звана еліта заробляє на війні, а Путінський нафтовий експорт продовжує працювати. Також пропаганда добивається успіхів у інформаційній війні.

"Одна з проблем полягає в тому, що Росія поки не втратила критичний потенціал у галузі комп'ютерних інженерів. Якщо хтось з них від'їде - це мінус одна ракета. Війна - сукупність факторів, вона не виграється лише стріляниною. Але немає також концепції поразки Росії. Треба підривати військовий потенціал Путіна", - додав Каспаров.

Джерело: 24 канал